10 mil. eura za financiranje hrvatskih poduzeća

Bez autora
Jul 30 2012

Europska banka za obnovu i razvoj (EBRD) odobrila je Raiffeisen Leasingu u Hrvatskoj kredit od 10 milijuna eura za financiranje malih i srednjih poduzeća. Namjena te EBRD-ove kreditne linije je poticanje maloga i srednjeg poduzetništva putem operativnog i financijskog leasinga na razdoblje do pet godina. Sredstva će biti usmjerena u proizvodne djelatnosti, s naglaskom na proizvodnu opremu, poljoprivrednu mehanizaciju, teška i laka komercijalna vozila te opremu za zdravstvo i turističku industriju. Hrvatska agencija za malo gospodarstvo i investicije (Hamag Invest) i Podravska banka potpisale su sporazum o suradnji radi osiguranja kvalitetne potpore i uvjeta financiranja poduzetnika i obrtnika u segmentu malog gospodarstva putem pet jamstvenih programa "Novi poduzetnici", "Poljoprivrednici", "Likvidnost", "Rast" i "Inovacije".

10 mil. eura za financiranje hrvatskih poduzećaEuropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) odobrila je Raiffeisen Leasingu u Hrvatskoj kredit od 10 milijuna eura za financiranje malih i srednjih poduzeća, priopćeno je iz EBRD-a i Raiffeisen Leasinga.

Namjena te EBRD-ove kreditne linije je poticanje maloga i srednjeg poduzetništva putem operativnog i financijskog leasinga na razdoblje do pet godina, navodi se u priopćenju.

Sredstva će biti usmjerena u proizvodne djelatnosti, s naglaskom na proizvodnu opremu, poljoprivrednu mehanizaciju, teška i laka komercijalna vozila te opremu za zdravstvo i turističku industriju, stoji u priopćenju.

Hamag Invest i Podravska banka potpisali sporazum o suradnji

Hrvatska agencija za malo gospodarstvo i investicije (Hamag Invest) i Podravska banka potpisale su sporazum o suradnji radi osiguranja kvalitetne potpore i uvjeta financiranja poduzetnika i obrtnika u segmentu malog gospodarstva putem pet jamstvenih programa "Novi poduzetnici", "Poljoprivrednici", "Likvidnost", "Rast" i "Inovacije", priopćeno je iz Hamag Investa.

Potpisivanjem sporazuma Hamag Invest će poduzetnicima, klijentima Podravske banke, omogućiti kvalitetan instrument osiguranja u obliku bezuvjetnog jamstva za osiguranje povrata dijela glavnice kredita, a sve radi jačanja razvoja poduzetništva i povećanja njegova udjela u gospodarstvu, navodi se u priopćenju.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik